Opgeleverd

Inkomensgrens voor starterswoning Het Ambacht fase 6a

8 juli '21

In het Ambacht fase 6a komen starterswoningen met een gemaximaliseerde koopsom, oftewel sociale koopwoningen. Op deze manier wordt het voor iedereen mogelijk een woning te vinden in Thiendenland. Om in aanmerking te komen voor een van deze starterswoningen is een inkomensgrens gesteld. We vertellen je er graag meer over.

Maximaal bruto belastbaar jaarinkomen

De 16 starterswoningen in fase 6a hebben een koopsom van circa € 277.500 v.o.n.. Voor deze woningen is een inkomensgrens vastgesteld van een maximaal (gezamenlijk) bruto belastbaar jaarinkomen van € 64.000. Om aan te tonen dat je aan de inkomenseis voldoet vragen we je dit aan te tonen met een IB60 formulier van het belastingjaar 2020. Dit vraag je gemakkelijk aan via de website van de Belastingdienst. Koop je gezamenlijk de woning, dan willen we graag van jullie beide dit formulier ontvangen. Je hoeft dit niet direct bij je inschrijving toe te voegen. De makelaar vraagt hiernaar in het verkoopgesprek. Voldoe je niet aan de eis dan vervalt de optie.

Antispeculatiebeding

Ook is er op deze sociale koopwoningen een antispeculatiebeding van toepassing. Als je de woning binnen 5 jaar verkoopt ben je een vergoeding aan de gemeenten verschuldigd welke;

  • In het eerste jaar honderd procent (100%)
  • Het tweede jaar tachtig procent (80%)
  • Het derde jaar zestig procent (60%)
  • Het vierde jaar veertig procent (40%)
  • Het vijfde jaar twintig procent (20%)

bedraagt van het verschil tussen de koopprijs waarvoor de woning is verkocht aan jou als koper en de koopprijs waarvoor de woning vervolgens wordt verkocht, indien en voor zover deze verkoopprijs de aankoopprijs overstijgt.

Overige types

Heb je een ander woningtype op het oog in Het Ambacht fase 6a? Dan geldt de standaard toewijzingsprocedure. Lees er alles over op de pagina Woning kopen.

Naar Woning kopen
  Bekijk het woningaanbod
  Lees het laatste nieuws