Logo Logo

Voorzieningen in Thiendenland

In nieuwbouwwijk Thiendenland heb je scholen, kinderopvang en gymzaal handig bij elkaar onder één dak. En door de landelijke ligging én het prachtige centrum van Schoonhoven om de hoek hoef je voor recreatie, natuur of cultuur nooit ver weg.

Scholen en kinderopvang

In de wijk staat multifunctioneel centrum De Vogelweide met daarin onder meer basisscholen en opvang. Dit zijn de protestants-christelijke Ichthusschool, de openbare Koningin Emmaschool, de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf van Stichting Kinderopvang Schoonhoven. Hier kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar samen opgroeien. De gymzaal in het gebouw en de grote speelplaats bieden kinderen de ruimte zich sportief uitleven.

Verder is er een breed aanbod in voortgezet onderwijs in Schoonhoven en biedt de stad ook de enige Zilver Vakschool van Nederland.

Winkels

Voor je dagelijkse boodschappen steek je de N216 over, daar ligt een grote supermarkt op je te wachten. Schoonhoven heeft een prachtig centrum met een gevarieerd winkelaanbod. Met grote winkelketens als de HEMA, maar vooral veel speciaalzaken. Waar shop jij het liefst voor je bloemen, bril of juwelen?

Sporten en verenigingen

Schoonhoven kent een bloeiend verenigingsleven en uitstekende sportmogelijkheden. Zo zijn er vele sportvelden (voor onder meer atletiek, voetbal, hockey en tennis), sporthallen, een ijsbaan en een zwembad.

Cultuur

Wil je een gezellig avondje uit? Dan vind je in het centrum van Schoonhoven het Arto-theater. Bezoek een cabaretvoorstelling of trek een avondje uit voor jazzmuziek. Of bezoek een museum. In het enige zilvermuseum van Nederland ruik, proef, hoor, voel en zie je zilver zoals je dat zelden ziet. Vraag de zilversmeden het hemd van het lijf en kijk je ogen uit in de Zilversmederij.

Water en natuur

Voor mensen die van water houden, is de omgeving van Thiendenland en Schoonhoven prachtig. De stad grenst aan de Lek waarover je een weids uitzicht hebt. Je kunt de veerpont naar de overkant pakken of je bootje aanleggen in jachthaven ’t Wilgerak. Schoonhoven ligt midden in het Groene Hart. De naam zegt het al: hier kun je je hart ophalen aan al het groen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?