Opgeleverd

Zilverrijk, het middengebied in Thiendenland

Zilverrijk ligt in het middelste deel van nieuwbouwwijk Thiendenland in Schoonhoven. In deze nieuwe wijk zijn totaal 91 woningen in verschillende prijsklassen gebouwd. Een groot deel van de woningen wordt al enige tijd naar volledige tevredenheid bewoond. De laatste fase is opgeleverd in 2020.

image alt

Landelijke ligging

De wijk is geïnspireerd op de landelijke ligging en omgeving. Een groot deel van de woningen heeft namelijk prachtig uitzicht over de weilanden. Je vindt overal in Zilverrijk de kenmerkende landelijke uitstraling terug in de vele smalle slootjes en typische landweggetjes. Je bent hier letterlijk omgeven door de natuur. In Zilverrijk staat de Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Vogelweide; een gezamenlijk gebouw met twee basisscholen, een kinderopvang, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een gymzaal.

image alt

Een oase van rust

Bij de inrichting van de openbare ruimte van het nieuwbouwplan is rekening gehouden met bewoners van alle leeftijden. Er is gedacht aan veiligheid, speelplekken, een goede ontsluiting van de wijk en aandacht voor wonen in een natuurlijke omgeving met veel groen en water. Met alle ruimte om te onthaasten en te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Lekker barbecueën in de tuin met vrienden of heerlijk languit op de loungebank in de tuin.

Kinderen kunnen hier veilig spelen in de ruime achtertuinen, maar ook op een van de vele speelplekken of de speelplaats van de (MFA) De Vogelweide. Er komt in Zilverrijk met name bestemmingsverkeer, want de brug aan het einde van de Ooievaarstraat is voor voetgangers en fietsers en dus geen doorgaand autoverkeer.

image alt

Architectuur

De architectuur is geïnspireerd op de kwalitatief hoogwaardige en traditionele woningbouw uit het begin van de vorige eeuw. Hierin werd bijvoorbeeld gewerkt met bijzondere raamindelingen, zichtbare dakgoten, veelal roodbruine bakstenen of andere zogenoemde ‘Oud Hollandse’ kleuren.